2014. április 17., csütörtök

Régi játszótársak - Herédi Attila



osztalynaplo_heredi_attila_alairas.jpg



Herédi Attila tizenhárom évesen kezdte a labdarúgást Újpesten. Húsz évesen mutatkozott be a felnőttek között, majd egy évig a Ganz Mávag másodosztályú csapatában szerepelt kölcsönben.

osztalynaplo_heredi_attila_ifju_tehetseg.JPG 
Herédi, az ifjú és tehetséges csatárígéret
1980-ban tért vissza a Megyeri útra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a liláknál benne találják meg a Belgiumba távozott Fazekas László utódját. Herédi későbbi hátvédmúltját figyelembe véve ma már furcsán hangzik, az Újpesti Dózsa csatársora igen gyakran a Herédi, Törőcsik, Fekete összeállításban játszott.

osztalynaplo_heredi_attila_csapatkapitany.jpg 
Évekig volt a lilák csapatkapitánya

1990-ig 253 bajnoki mérkőzésen 20 gólt szerzett. Az Újpesti Dózsával egy-egy magyar bajnoki címet, bajnoki ezüst-, és bronzérmet szerzett, háromszoros Magyar Kupa (MNK) győztes.
osztalynaplo_heredi_attila_mnk.jpgHarmadik kupagyőzelme, Herédi az alsó sor jobbszélén
1983/84-ben tagja volt a KEK negyeddöntős csapatnak, mi több, az Aberdeen elleni hazai mérkőzésen ő szerezte csapata második gólját.

osztalynaplo_heredi_attila_aberdeen.JPG 
Herédi kitör és belövi
Herédi csak egy évet kapott csatárposzton, az 1981/82-es szezonban először Szusza Ferenc irányítása alatt került védőként a csapatba, míg végül az 1983/84-es bajnoki idényben stabilizálta helyét jobbhátvédként Temesvári Miklós csapatában. Rendkívül kemény, harcos szellemű, sokoldalú játékos volt. Pont az Aberdeen meccs kapcsán nyilatkozta egyszer, a kapus és a beállós poszton kívül ő már mindenhol megfordult.

osztalynaplo_heredi_attila_kek.jpgÖröm az Aberdeen elleni mérkőzés után, Herédi a kép közepén
1990-ben, évközben igazolt a finn Haka csapatához, ahol egy bajnoki bronzérmet szerzett.
Herédi 1985 és 1988 között öt alkalommal húzhatta magára a válogatott mezét, Mezey György számolt vele a bővebb világbajnoki keretben is, de végül egy sérülés miatt operálni kellett, így az 1986-os mexikói labdarúgó VB-ről lemaradt.
1987-ben megkapta az Év Játékosa díjat, továbbá az Újpest Örökös Bajnoka cím birtokosa.
Az aktív pályafutása befejeztével Herédi edzői pályára lépett. Többnyire utánpótlás-szakvezetőként tevékenykedett, de alacsonyabb osztályú csapatokon kívül volt pályaedző Újpesten és Pápán, vezetőedző Nyíregyházán és Tatabányán is.
osztalynaplo_heredi_attila_palyaedzo.jpg 
Az alsó álló sorban, jobbról a negyedik

Jelenleg az NB3-as Jászapáti vezetőedzője.

osztalynaplo_heredi_attila_manapsag.jpg 
Herédi Attila manapság





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.