2014. április 17., csütörtök

Régi játszótársak - Hannich Péter

osztalynaplo_Hannich_Peter_alairas.jpg



Hannich Péter tíz évesen kezdte a labdarúgást szülővárosának kisebbik csapatában, a Győri MÁV DAC-ban.  Még tizenhét éves sem volt, amikor a felnőttek között bemutatkozhatott az NB2-ben. Három szezont játszott csapatában, mikor leigazolta a Rába ETO.
osztalynaplo_Hannich_Peter_Raba_1977.jpg 
Hannich Péter 1977-ben, amikor a Rába ETO-hoz került
Kilenc szezont töltött el a győri zöld-fehéreknél, 231 NB1-es mérkőzésen 63 gólt szerzett. Részese volt a klub legnagyobb sikersorozatának is.

osztalynaplo_Hannich_Peter_Raba_1981.jpg 
A későbbi bajnokcsapatban 1981 nyarán, az ülő sorban balról a második Csonka Gyula és Glázer Róbert között
A Rába ETO-val egyszeres Magyar Kupa (MNK) győztes, kupadöntős és bajnoki bronzérmes lett, kétszer volt magyar bajnok és bajnoki ezüstérmes. 1983-ban Pro Urbe-díjjal jutalmazták. 1981/82-ben 21 góllal a magyar gólkirályi címet is megszerezte.

osztalynaplo_Hannich_Peter_szazadik_gol.jpg 
Gólkirályságának évében külön is köszöntötték 100 szál virággal, hogy ő lőtte a szezon századik ETO gólját
1986-ban a francia AS Nancy játékosa lett, ahol kevesebb sikerrel, de két szezont töltött el.

osztalynaplo_Hannich_Peter_Nancy.jpg 
A Nancy 1986/87-es csapatképén, az ülő sorban balról a második (ha éles szemű olvasóink a képen még felfedezni vélik Nagy Antalt és egy bizonyos Arsene Wengert, akkor nem tévednek nagyot)
Hazatérte után fél szezonra visszatér Győrbe, ahol 10 bajnoki találkozón 2 gólt szerzett, majd idény közben az MTK-VM-be igazolt.

osztalynaplo_Hannich_Peter_MTK.jpg 
Az MTK játékosaként
Két és fél szezont töltött el a kék-fehéreknél, 61 bajnoki találkozón 9 gólt szerzett. Az MTK-val egy-egy bajnoki ezüst és bronzérmet szerzett.
1991-ben az osztrák SV Mattersburg csapatába igazolt, ahol két szezont után befejezte aktív  játékos-pályafutását.
osztalynaplo_Hannich_Peter_Mattersburg.jpg 
Mattersburgi búcsújakor
Hannich Péter addigra már túl volt több mint tíz utánpótlás válogatottságon, mikor Mészöly Kálmán szövetségi kapitány 1982-ben behívja a válogatottba. 1987-ig 27 találkozón játszott és 2 gólt szerzett címeres mezben.
osztalynaplo_Hannich_Peter_cimeres.jpg 
Címeres mezben 1983-ban
Tagja volt az 1986-os mexikói labdarúgó VB-n szerepelt csapatnak is, a franciák elleni csoportmérkőzésen kapott lehetőséget.
Pályafutása befejeztével az edzői pályát választotta. Többek között volt pályaedzője a Rába ETO-nak, illetve vezetőedzője a Pápának, az Egernek, a Veszprémnek, a Gyirmótnak és a Mosonmagyaróvárnak is. Jelenleg az ETO futsal csapatának sportigazgatója.

osztalynaplo_Hannich_Peter_manapsag.jpg 
Hannich Péter manapság

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.