2013. október 12., szombat

Hollandia–Magyarország 8–1 Történelmi vereség 2013.10.11

Nekünk 8! Minden idők legsúlyosabb vereségét szenvedte el a magyar válogatott

 A csoda helyett soha nem látott vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a Hollandia elleni vb-selejtezőn Amszterdamban. A mieink 8–1-re kikaptak, és ezzel minden idők legsúlyosabb kudarcát szenvedték el. Robin van Persie triplázott, és megdöntötte Patrick Kluivert rekordját, míg a magyar csapatból Dzsudzsák Balázs volt eredményes büntetőből. Matematikai esélyünk még mindig van a pótselejtezőt érő második helyre, de még Andorra ellen sem lesz könnyű dolgunk egy ekkora csapás után. Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondott a meccs után, lemondását elfogadták.

 

1908. június 10-én, Budapesten Anglia 7:0 arányban győzött, ez a hazai legsúlyosabb vereség, míg a legnagyobb idegenbeli kudarc (eddig) az 1941. április 6-i, kölni német–magyar (7:0) volt. 1912. június 30-án olimpiai találkozón 7:0-ra kaptunk ki az angoloktól, ez tétmeccsen volt idáig a legnagyobb kudarc. Hétgólos különbséggel negyedszer kapott ki a válogatott, de először úgy, hogy nyolc gólt kapott.
Nyolcat eddig csupán kétszer kapott válogatottunk hivatalos mérkőzésen, 1909. május 31-én, Angliától, hazai pályán (2:8), és 1932. április 24-én, Ausztriában (ez is 8:2 az ellenfélnek). 1941. október 26-án még a Bécs–Budapest mérkőzés (nem hivatalos találkozó) végződött 8:2-re.

 

 HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 8–1 (4–0)
Amszterdam, Amsterdam ArenA, 20.30. V: Atkinson (angol)
Hollandia: Vorm – Janmaat, Bruma, Vlaar, Blind – N. de Jong, Van der Vaart, Strootman (Fer, 81.) – Robben, Van Persie (Kuyt, 61.), Lens. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Magyarország: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár (Devecseri, 46.) – Koman, Hajnal (Elek Á., 46.), Varga J., Dzsudzsák – Böde – Németh K. (Nikolics Nemanja, 79.) Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Gólszerző: Van Persie (16., 44., 53.), Strootman (25.), Lens (38.), Devecseri (65. – öngól), Van der Vaart (86.), Robben (90.), ill. Dzsudzsák (47. – tizenegyesből)

 
A szakember a világbajnoki selejtezőmérkőzést követő sajtótájékoztatón közölte: a találkozó után jelezte Csányi Sándornak, a magyar szövetség (MLSZ) elnökének, illetve Vági Márton főtitkárnak, hogy a történelmi kudarc miatt távozik posztjáról.
A sajtótájékoztatón helyet foglaló Vági Márton főtitkár elmondta, elfogadták a lemondást és kedden az Andorra elleni vb-selejtezőn az eddigi pályaedző, Csábi József irányítja majd az együttest.
A sportvezető hozzátette: a válogatottnak nem sikerült a legutóbbi selejtezőkön úgy teljesítenie, ahogyan azt a közönség elvárja, ugyanakkor reméli, hogy a drukkerek ott lesznek majd kedden a Puskás Ferenc Stadionban Andorra ellen.
Magát a találkozót csak röviden értékelte Egervári:
- A holland csapat ma minden tekintetben felülmúlt minket, kiválóan játszottak, mi azonban gyatra teljesítménnyel asszisztáltunk ehhez.
Mivel a románok és a törökök is nyertek pénteken, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a selejtezősorozat keddi zárását. Matematikai esélye még maradt a magyar csapatnak a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére, de ehhez Törökország nem nyerhet Hollandia, Románia pedig Észtország ellen, utóbbira pedig - az eddigi eredmények alapján - kicsi az esély. Ezzel kapcsolatban Egervári Sándor hozzátette, természetesen boldog lenne, ha a gárda kiharcolná a pótselejtezőt.
Egervári Sándort 2010. július 23-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a magyar válogatott 34 mérkőzésen 17-szer győzött, 8-szor döntetlent ért el és 9-szer kikapott.


 [ORIGO]: 101 éve kaptunk utoljára ekkorát tétmeccsen
SPORTGÉZA: Ilyen verést még nem kaptunk selejtezőn
NEMZETI SPORT: Itt a vég!
NÉPSZABADSÁG: Gólzáportól nem véd a tető
BLIKK: Brazília! Viszlát, Egervári!
BORSONLINE: 8-1: gyalázatos történelmet írtak Dzsudzsákék
VOETBAL INTERNATIONAL: A csillogó Oranje darabokra lőtte a magyarok vb-álmait
DE TELEGRAAF: Narancsszínű góleső
NRC: Gólgazdag gálaelőadás Magyarország ellen
BLIK OP NIEUWS: Monstre-eredmény a magyarok ellen
TROUW: Van Persie vezette az Oranjét győzelemre Magyarország felett














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.